dilluns, 21 de maig del 2007

Debats d'educació

Un professor de la Universitat de Nova York parlarà sobre l’alumnat estranger al proper Debats d’Educació

Publicada al Sala de premsa de la UOC el 18th Maig 2007 @ 08:28 a la/es categories Institucional, Recerca

image002.jpg18/05/2007.- Marcelo M. Suárez, professor de la Universitat de Nova York, impartirà la conferència “Trajectòries escolars de l’alumnat estranger als Estats Units” en el marc dels Debats d’Educació, un espai de reflexió creat per la UOC i la Fundació Jaume Bofill. La conferència tindrà lloc a l’aula 1 del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB, carrer Montalegre, 5) el dia 22 de maig a les 19.30 hores. L’accés és obert a tothom.

Barcelona

Marcelo M. Suárez-Orozco és professor de globalització i educació de la Universitat Courtney Sale Ross i codirector dels estudis d’immigració de la Universitat de Nova York. Les seves investigacions se centren en els problemes conceptuals i empírics en els àmbits de la psicologia cultural i l’antropologia psicològica a partir de l’anàlisi de la immigració, la globalització i l’educació.

És autor de nombrosos assaigs, correccions i llibres, entre els quals es destaquen The New Immigration: An Interdisciplinary Reader (corregit amb Carola Suárez-Orozco i Desiree Qin-Hilliard, Routledge, 2005), Globalization: Culture and Education in the New Millennium (corregit amb Desirée Qin-Hilliard, University of California Press, 2004), Latinos: Remaking America (corregit amb Mariela Paez, University of California Press, 2002), els sis volums Interdisciplinary Perspectives on the New Immigration (corregit amb Carola Suárez-Orozco i Desiree Qin-Hilliard, Routledge, 2001), Children of Immigration (elaborat juntament amb Carola Suárez-Orozco, Harvard University Press, 2001).

Ha estat distingit amb nombrosos honors i premis, incloent-hi l’Orden Mexicana del Águila Azteca, màxima distinció donada pel govern mexicà. El 2004 va ser escollit membre de l’Acadèmia Nacional d’Educació de Mèxic.

Debats d’Educació

La UOC i la Fundació Jaume Bofill van posar en marxa els Debats d’Educació com una resposta a la necessitat de debatre el futur de l’educació, entesa com a motor de les polítiques de desenvolupament, de sostenibilitat social i de convivència futura.

El fòrum Debats d’Educació s’adreça al conjunt dels actors socials i no es presenta com un àmbit de reflexió per a especialistes. Amb aquest propòsit, els conferenciants que participen en els diferents cicles són representatius de diversos àmbits de la societat, que van del món de l’empresa al de la cultura, passant pels de l’art, la ciència, l’arquitectura, el periodisme, etc.

Els Debats d’Educació tenen lloc cada dos o tres mesos i són oberts al públic. S’articulen entorn d’una conferència, després de la qual s’obre un torn obert de paraules.

Enllaços recomanats: